maak je eigen muesli repen

View previous topic View next topic Go down

maak je eigen muesli repen

Post by Ronald Minnée (admin) on Thu Dec 24, 2015 1:52 pm

Men neme (voor een stuk of zes à zeven repen):
– 130 gram havervlokken
– 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad…)
– 75 gram ontpitte dadels
– 2 theelepels geraspte schil van een citroen
– 1 eetlepel kaneel
– 70 gram honing
– 2 eetlepels water
– 2 eetlepels olie

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine en hak tot een grove substantie.
– Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is en doe dan de olie en het water erbij.
– Roer door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.
– Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover.
– Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte. Is jouw schaal groter en is je reep dunner? Dan vul je gewoon maar (bijvoorbeeld) 2/3e van het blik, de massa blijft keurig op z’n plek zul je zien.
– Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.
– Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.
– Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.
avatar
Ronald Minnée (admin)
Admin

Posts : 16
Join date : 2015-12-23

View user profile http://fitclub0251.team-talk.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum